Stappenplan

Marqus Hypotheken werkt graag helder met een duidelijk stappenplan.


U heeft natuurlijk uw eigen plannen voor de toekomst. Plannen die er bij iedereen anders uitzien, maar het kopen van een woning zal een aanzienlijk deel van het besteedbare inkomen gaan opslokken.
De vraag is dan hoeveel hypotheek er eigenlijk mogelijk is? En met welke maandlast kunt u nog steeds gewoon zonder zorgen leven?

Anders gezegd: wat kunt u maximaal lenen op basis van uw besteedbaar inkomen en in welke prijsklasse kunt u dus uw woning gaan zoeken? Wat u maximaal kunt lenen op basis van uw bruto inkomen is dan een ander verhaal!

Dan zijn er nog wel een paar zaken te regelen! Moet de huidige woning eerst nog verkocht worden? En hoeveel 'eigen geld' blijft er dan over?

Wilt u gaan verbouwen? Welk bedrag is nodig voor herinrichting en verhuizing. Heeft u al een spaarpotje? En hoeveel spaargeld wilt u achter de hand houden, voor het geval dat....

Kortom, hoeveel hypotheek is er eigenlijk nodig?

Wilt u genieten van de hypotheekrenteaftrek, dan moet een nieuwe hypotheek volledig afgelost worden.
Maar doen we dat via annuïteiten, of lineair?

Zijn er misschien nog 'oude hypotheken' waar we rekening mee kunnen houden? Welke rentevasteperiode heeft de voorkeur? En zijn er misschien nog bijzondere voorwaarden van belang?

Om dan terecht te komen bij de volgende vraag: bij welke geldgever gaan we de hypotheek aanvragen?

De eisen zijn bekend. Alles is doorgerekend en we hebben zoveel mogelijk overal mee rekening gehouden. En met al die eisen en gegevens hebben we een geldgever geselecteerd en daar de offerte aangevraagd.

 • Uw aanvraag wordt ingediend bij de geselecteerde hypotheekaanbieder
 • Wij regelen indien nodig de taxatie van het pand.
 • Wij regelen indien nodoig de bankgarantie.
 • In het klantportaal kunt u uw aanvraag 24/7 volgen.

De hypotheekaanbieder brengt een voorlopige offerte uit. Hierin staan details van de lening zoals tegen welke condities de hypotheekaanbieder bereid is de lening te verstrekken. Bij deze indicatieve offerte wordt ook een lijst met aan te leveren documenten bijgevoegd.

Kortom, is alles precies zoals dat samen met u is besproken?

 • Samen verzamelen wij de benodigde documenten en voordat deze worden overhandigd aan de hypotheekaanbieder, controleren wij alle documenten zorgvuldig. Is alles in orde, dan worden ze aangeboden bij de aanbieder.
 • Door onze eerdere controle weet u vrijwel zeker dat de aanbieder ook akkoord gaat. Als alles akkoord is, brengt de hypotheekaanbieder een definitieve (bindende) offerte uit.
 • U tekent deze offerte en gaat daarmee definitief akkoord met het aanbod van de hypotheekaanbieder.
 • De hypotheekaanbieder geeft een finaal akkoord af en informeert uw notaris over de details van uw hypotheek.
 • Wij sturen de facturen voor advies- en bemiddeling naar de notaris. U ontvangt hiervan een bevestiging.

De laatste stap is de gang naar de notaris voor het tekenen van de hypotheek- en transportakte.

 • De notaris zorgt ervoor dat met het geld van uw hypotheek de verkoper wordt betaald. U ziet dit terug op de nota van afrekening.
 • De notaris zorgt ervoor dat alle facturen verrekend worden via de afrekening.
 • Met als afsluiting een glas 'bubbels' en een mooi boeket bloemen!

Dat doen we allemaal graag voor u. Wij zijn immers uw persoonlijke hypotheekcoach en wij willen onze klanten een excellent advies geven en een professionele begeleiding tijdens het gehele traject!