Goed om te weten


Wilt u iets meer ruimte thuis, of wilt u de keuken of badkamer moderniseren, dan ligt een verbouwing voor de hand. Daar moet u natuurlijk wel de middelen voor hebben.  Marqus Hypotheken vertelt u er alles over en wijst u graag de weg.

Huis verbouwen? Check of u uw overwaarde kunt benutten!

Door de lage hypotheekrente kunt u mogelijk uw gewenste verbouwing realiseren tegen dezelfde of zelfs lagere maandlasten!

Marqus Hypotheken kan u helpen met het beantwoorden van deze vragen. Een oriëntatiegesprek is vrijblijvend en kost u niets!

Uw hypotheek verhogen voor een verbouwing

U kunt uw spaargeld aanwenden, maar ook bijvoorbeeld uw bestaande hypotheek verhogen voor de verbouwing.

u kunt uw hypotheek verhogen door uw hypotheek onderhands te verhogen. In beide gevallen heeft u overwaarde op uw woning nodig én moet uw toetsinkomen voldoende zijn om de hogere hypotheek te kunnen dragen. U kunt niet méér lenen dan de waarde van uw woning.

Wij leggen graag uit hoe dit werkt.

Spaargeld gebruiken

Als u voldoende spaargeld op uw rekening heeft staan kunt u overwegen om dit te gebruiken voor de verbouwing.

U moet dan wel rekening met het feit dat uw geld in stenen worden gestoken! Mocht u op een later tijsdstip geld nodig hebben voor een andere uitgave (auto, zonnepanelen....) dan wordt dat misschien een moeilijk verhaal.

Een tweede hypotheek afsluiten

Met een 2e hypotheek kunt u uw bestaande hypotheek ophogen voor de verbouwing. U sluit als het ware een extra verbouwingshypotheek af. Extra bijlenen op uw hypotheek regelen wij doorgaans bij dezelfde bank of hypotheekverstrekker als uw eerste hypotheek.

Een 2e hypotheek bij een andere bank afsluiten is in principe ook mogelijk, al zitten hier soms haken en ogen aan.

Lening afsluiten voor verbouwing

Hoewel de rente op een consumptief krediet vaak hoger ligt dan op een hypotheek, zijn de kosten voor het afsluiten van een consumptief krediet een stuk lager. Ook sluit de kortere looptijd van de lening vaak beter aan op bijvoorbeeld de levensduur van zonnepanelen die ermee worden bekostigd. 

Als u een persoonlijke lening afsluit voor de verbetering van uw woning, is de rente op het consumptief krediet aftrekbaar van de inkomstenbelasting.